Fascia Lines

DE MYOFASCIELLE KINETISKE LINJER

De 11 linjer hos dyrene benævnes Superficial Dorsal Line (overfladiske ryglinjen), Superficial Ventral Line (overfladiske buglinjen), Deep/Profound Dorsal Line (dybe ryglinje), Deep/Profound Ventral Line (dybe buglinje) Lateral Line (sidelinjen), Functional Line, Spiral Line (spiral linjen), Front Limb Protraction Line (fremadførende forbenslinje) Front Limb Retraction Line (tilbageførende forbenslinje), Front Limb Adduction Line (indadførende forbenslinje) og Front Limb Abduction Line (udadførende forbenslinje).

Forståelsen af fasciernes udbredte 3D netværk i hele kroppen lige fra musklernes endomysium omkring de enkelte muskelfibre til den thoracolumbale fascia eller til de enkelte organers ophæng giver mulighed for at se større årsagssammenhænge. De myofascielle kinetiske linjer er et godt værktøj til at finde sammenhængen mellem f.eks. mavesår og muskel-skeletale smerter, dysfunktion mellem nakke og sacrum og mellem diagonale benpar. Linjerne giver også forståelse for hvordan spændinger i diafragma kan påvirke hele resten af kroppen og dens sammenhæng til psoas musklerne og hyoidet. Det kan med andre ord gøre det lettere at få sammenhæng i ellers tilsyneladende ikke-relaterede symptomer, især hos dyr, der har haft problemer igennem længere tid. Bedre diagnosticering giver bedre behandlingstiltag.

Behandling af linjerne kan indgår i de øvrige behandlings tiltag samt i præventivt øjemed. De er et godt supplement til konventionelle metoder og ligeledes sammen med andre modaliteter som osteopati og kiropraktik.

BØGER TIL DYRLÆGER OG ANDRE PROFESSIONELLE BEHANDLERE

Bogen ”Equine Myofasial Kinetic Lines – for professional treatment. Anatomy, function, test and treatment” henvender sig til dyrlæger og andre professionelle behandlere. Den giver en dybere anatomisk forståelse af funktionelle sammenhænge i hele kroppen. Bogen indledes med et kapitel og generel fascialogy der beskrives gennem den nyeste forskning. Derpå følger en introduktion til de myofascielle kinetiske linjer samt metoder til at teste og behandle dem på. Siden følger en tilbundsgående anatomiske beskrivelser af de enkelte linjer samt deres funktion og symptomer ved dysfunktion samt beskrivelse af punkter til behandling. Bogen er rigt illustreret med mange anatomiske fotos, tegninger samt med QR-koder der giver adgang til videoer af hvordan de enkelte linjer testes.

Bogen er på engelsk og udkommer i 2021. Du kan forudbestil den her.

Bogen om hunde er under udarbejdelse.

Bogen ”Canina Myofasial Kinetic Lines – for professional treatment. Anatomy, function, test and treatment” henvender sig til dyrlæger og andre professionelle behandlere for en dybere anatomisk forståelse af funktionelle sammenhænge i hele kroppen. Bogen indledes med et kapitel og generel fascialogy der beskrives gennem den nyeste forskning. Derpå følger en introduktion til de myofascielle kinetiske linjer samt metoder til at teste og behandle dem på. Siden følger en tilbundsgående anatomiske beskrivelser af de enkelte linjer samt deres funktion og symptomer ved dysfunktion samt beskrivelse af punkter til behandling. Bogen er rigt illustreret med mange anatomiske fotos, tegninger samt med QR-koder der giver adgang til videoer af hvordan de enkelte linjer testes.

Bogen udkommer på engelsk. Bliv opdateret på hvornår den kommer eller forudbestil den her.